jullie mening en "wat zou je doen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Carine & CoCarine & Co 3 doggies

honden foto van Carine & Co

Mijn honden zitten redelijk veel in de auto moet ik zeggen maar enkel als het niet te warm of te koud is, zij zijn liever mee dan alleen thuis...ik woon vrij ver van winkels en ik ga meestal eerst wandelen en doe daarna mijn boodschappen. In de zomer pas ik me aan en doe dat smorgens vroeg.

Wat ik zou doen,ik denk hond niet ok ruit inslaan en de politie bellen. Als de hond ok is zal ik wachten tot het baasje er is of de politie bellen als dat te lang duurt.

Mensen onderschatten heel erg hoe snel het vreselijk warm het in een auto kan worden als ie in de zon staat, enkele minuten is vaak al voldoende.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jullie mening en "wat zou je doen" " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SannieSannie 3 doggies

honden foto van Sannie

Ik ga voor b. In overleg met de meldkamer kan ik er altijd d van maken..... O-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

mijn hondjes zitten doodgraag in de auto..
dus als ik en mijn ex nog samen waren, mochten ze mee als we boodschappen gingen doen, en dan bleven ze gewoon wachten
een hond die nietg raag in de auto zit, of er zelfs bang voor heet, moet je uiteraard niet gaan meeslepen...


maar, over het topic, B

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

als ik zie dat de hond op apegapen ligt dan onmiddelijk D

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik zou kijken hoe de hond er aan toe is. Als ik zie dat hij benauwd is, sla ik zelf het ruitje in en bevrijd ik hem uit die auto! Anders zou ik meer voor keuze B gaan. Natuurlijk alleen als de temperatuur buiten wat hoger is (boven de 20 graden).....Anders vind ik dat een hond makkelijk even in de auto kan blijven! Als het raampje maar open staat en de auto in de schaduw staat....

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

@Monique

Misschien vergis je je erin hoe warm de zon al kan zijn als de gevoelstemperatuur buiten bv 10 graden is. Maar de zon schijnt volop op een auto dan kan het in de auto erg heet worden. Dan heb ik het niet over een winter zonnetje hoor.
Maar bijvoorbeeld deze tijd van het jaar kan de zon op een auto al erg heet worden. Maar is toch anders als de zomer zon hoor.
Dat begrijp ik wel;-)

Ik zou in ieder geval geen ruit in slaan maar hulp voor de hond halen. Of zoals andere al zeiden. Even wachten bij de auto.
Als de eigenaar alleen maar even snel een stop moest maken om wat op te halen is de eigenaar binnen 5 min terug.
Als dat niet het geval is politie of dierenambulance bellen.

Het is goed als mensen oplettend zijn.
Vorige zomer bv haalde mijn moeder even iets bij mij op.
Haar hond zat toen minder als 5 min in de auto.
Vanuit mijn huiskamer zag ik dat iemand bij de hond ging kijken. Dat is alleen maar goed! Stel je voor dat de hond er slecht aan toe is, of de baas wel lang weg is.

Maar ik zou dus eerst even wachten, maar zeker niet te lang, want in de zomer is het heeeeeeel snel boven de 40 graden in de auto!

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~


C) die baas moet dat zelf eens proberen om in een gloeiend hete auto te zitten, dus ik zou die zoeken vragen of de hond eruit mag en waarom die dat doet. als ik de eigenaar niet zou vinden zou ik mijn gedacht over wat hij/zij doet neerschrijven en tussen de ruitenwisser steken.

dit allemaal wel alleen maar als ik kan zien dat de hond echt afziet, want het kan ook zijn dat de eigenaar maar voor een minuutje in de winkel ofzo moet zijn.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Goed van je trouwens dat je dit topic hebt geopend.
Nu het warmer word worden mensen er weer alert opgemaakt dat het gewoon levensgevaarlijk voor de hond is.
Mensen denken al snel dat 10 minuten niet zo erg is.
Nee de hond gaat niet binnen 10 minuten dood lijkt me, maar mishandeling is het wel. En langer is al helemaal NOT DONE.
Want dan word het wel een levensbedreigende situatie voor de hond.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

thnx voor jullie reacties. ik zie wel veel verschillen. maar nu even het volgende.

als je zoiets tegen komt....
de temeratuur in een auto in de volle zon loopt heel snel op. al zit de hond er nog maar net in dan nog is het een kwestie van minuten tot de hond oververhit raakt.

wat je moet doen is als je dit bijvoorbeeld bij een strandpark aantreft is het volgende:

je dekt jezelf heel goed in door te gaan roepen van wie de auto is. beschrijf daarin het kenteken, merk en kleur. veel mensen zullen dit horen en die mensen kunnen je getuigen zijn.
waarschijlijk ligt de eigenaar lekker in het water en zal je dus nooit horen. vervolgens bel je de politie en vraagt of zij de dierenambulance in willen schakelen. dit gaat vaak sneller dan dat je de dierenambu zelf belt. volgens het wetboek mag je handelen naar waarneming. dus een ruitje inmeppen om de hond te bevrijden is een goede keuze. koel de hond meteen door natte doeken over het dier te leggen en deze om de ca. 5 minuten opnieuw nat te maken.
tegen de tijd dat de politie er is of de dierenambu kan het al te laat zijn. ( je weet hoe de politie is met dieren)

de eigenaar zal waarschijnlijk jou aansprakelijk gaan stellen voor de schade aan het ruitje. maak je daar niet druk om want je hebt gehandeld naar waarneming. al zou het zo zijn dat je de schade moet betalen dan zijn de meeste verzekeringsmaatschappijen zo vriendelijk dit voor je te doen omdat je hebt gehandeld in het welzijn van mens/dier.

de eigenaar zal je proberen een aangifte aan je broek te slepen maar helaas voor hem zal dit niet gebeuren omdat je het dier van de dood gered hebt. de eigenaar zal wel een flinke boete tegemoet gaan zien omdat hij zijn hond in de auto heeft gelaten. en dit zijn geen kleine bedragen.

dus kortom .. ruitje inslaan is de snelste optie en tevens ook de beste voor het dier. de schade die is ontstaan is jammer voor de eigenaar maar het dier is gered.

de rest is een verzekeringskwestie.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

nog even .. temperaturen in een auto in de volle zon kunnen snel oplopen tot ongeveer 55 a 60 graden in een half uurtje.

vergis je hier niet in want het gaat heel snel.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

B, want raam in slaan is strafbaar en kan de eigenaar je aanklagen voor vernieling.
Als je het met de juiste overtuiging op de politie en dierenbescherming kan over brengen komen ze meestal wel snel.
Daarnaast hoelang zit die hond er al, als je langs loopt en het ziet, is de kans aanwezig dat de persoon net weg is en je dus best nog tijd hebt om even te wachten op de politie!!!!

Maar wat zou je zelf doen!!

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

C of D.
Ik vind het gewoon niet kunnen dat er een hondje in een bloedhete auto zit te stikken.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Aan de andere kant ben je niet strafbaar op het moment dat de hond bijna doodgaat hoor. Getuige erbij die hetzelfde verklaard en niemand acht jouw schuldig aan vernieling.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

wat moet je doen in Belgiƫ als je zoiets ziet? ik heb geen idee of wij dat ook hebben zo een dierenambulance, of welk nummer ik daarvoor moet bellen; alleszins je moet iets doen als je het ziet. goede topic.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Ik woon ook in Belgie maar ik zou het niet weten O-)

honden page profiel  Ans Ans 3 doggies

honden foto van  Ans

Ik kan uit eigen ervaring vertellen wat ik zou doen. Afgelopen zomer, het was niet eens erg warm, zagen we bij een winkel een hond in de auto zitten, die vreselijk zat te hijgen. Ja het raampje stond een klein stukje open, maar de auto stond in de zon. Ikzelf vond het al bloedheet in onze auto, dus ik zei tegen mijn man: 'Arm beest, die heeft t nog warmer dan ik'. Maar goed hij/zij leek ons nog vrij levendig, dus we besloten de winkel in te gaan, in de hoop dat de eigenaar gauw terug zou komen. In de winkel hebben we ook gevraagd of iemand wist van wie die auto was. Nee, dat wist niemand. Ik was er toch niet helemaal gerust op en ik besloot nog maar eens bij de hond te gaan kijken. En ook bij andere winkels gevraagd of de eigenaar bekend was.Nee dus. Er was inmiddels al een half uur voorbij en nog geen eigenaar te zien. De hond lag inmiddels op de vloer van de auto en ik zei tegen mijn man dat hij de auto open moest zien te krijgen, dan belde ik de politie. Mijn man kreeg de deur open en we hebben de hond eruit gehaald. Toen kwam opeens de eigenaar woedend op ons af.'Hoe durfden wij ons te bemoeien met zaken die ons niet aangingen.' Ik zal de scheldwoorden die hij ons toesnauwde hier maar niet herhalen. Op dat moment stopte de politie en nadat wij alles hadden uitgelegd, kregen wij een compliment en de eigenaar een boete. De hond was trouwens weer snel in orde nadat hij/zij uit de auto was bevrijd.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Als de situatie is zoals je beschrijft Martijn doe ik helemaal niets. Ik lees nergens in je topic opening dat het bewuste dier enige tekenen van oververhitting vertoont. Alleen dat er op een warme dag een hond (dier) in een auto zit. De eigenaar kan net weg zijn (en dus zo weer terug zijn) of is misschien binnen zichtafstand van de auto.
(Op het moment dat ik een hond zie die echt in doodsnood verkeert wordt het een ander verhaal, maar dat is niet zoals je de situatie nu beschrijft)

honden page profiel silke & woody silke & woody 3 doggies

honden foto van silke & woody

ik kies d.
want dan is de hond ineens vrij en kan hij afkoelen
maar ik zou ook nooit mijn hond alleen laten in de auto met kei warm weer :-D

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

afhankelijk van hoe de hond eruit ziet.

Mijn honden zitten erg veel in de auto. maar ze zijn van buiten niet te zien als de achterklep toe is (en bovendien heeft raampje inslaan geen zin, want dan kun je er nog niet bij, haha :-D )

Als ze erin zitten, staat de achterklep ofwel gans open, waar er veel passage is (of omgeving die ik niet ken), staat die open, maar is toch op slot.

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena 3 doggies

honden foto van Mariska & Zena

Meteen die ruit intikken en de hond eruit halen. Daarna zorgen voor schaduw en water, politie bellen en de eigenaar voor gek verklaren.

Iedere minuut kan die hond zijn laatste zijn.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

tja :P als t raampje open staat val t nog wel mee. Maar ik zou blijven staan, en als t wat langer dan paar minuten is toch iemand bellen. t kan geen kwaad als ze ff ergens binnen zijn wat pakken en dan weer snel naar buiten.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

B en wanneer de hond in ene levensbedreigende situatie zit dan antwoord D ;-)

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

ik zou politie bellen en dierenambulance en idd kijken situatie hond. als deze slecht is zou ik ruit inslaan en hond in huis halen zolang. evt een boete riskeren dan maar maar de hond vind ik belangrijker.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jullie mening en "wat zou je doen" " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^